پوشش ظاهری در مذاکره

پوشش مناسب برای یک مذاکره موفق

ممکن است عبارت “بر اساس عنوان و جلد کتاب راجع بـه آن قضاوت نکنید”تاحدى صحیح باشد، ولی این نکته را نیز مدنظر قرار دهید که عنوان و جلد مناسب، معمولاً اولین نکته ای است که توجه مخاطب را به خود جلب می کند و به تبع آن تأثیر فوق العادهای در افزایش میزان فروش کتاب دارد.

پس نه برای شغلی که دارید، بلکه برای شغلی که خواهان آنید، لباس انتخاب کنیدوبرتن نمایید. مثلی که در این رابطه مطرح میشود این است که “ظاهر مناسب لزوماً شما را وارد دفتر هیئت مدیره نمی کند، ولی تقریباً مسلم بدانید که ظاهر نامناسب، شما را از آنجا دور میسازد.” اینکه یک مذاکره کننده چگونه لباس بپوشد، مدل موهایش به چه صورتی باشد و حتی اینکه از چه جواهراتی استفاده نماید، همه این ها نشان دهنده شخصیت احتمالی وی از دیدگاه مخاطبش است. البته احتمال خطا در قضاوت بیننده وجود دارد، ولی آنچه حائز اهمیت است، این مطلب است که دیدگاهی که در وی نسبت به مذاکره کن نده ایجاد میشود، به سختی تغی یر میکند یا از بین میرود.

به همین دلیل شما هنگامی که به عنوان یک مذاکره کننده وارد جلسه میشوید، میبایست ظاهری آراسته، متناسب با عرف جامعه و در شأن جلسه داشته باشید. همچنین می بایست با وقار و دارای اعتماد به نفس جلوه نمایید. بخشی از اعتماد به نفس به رفتار شما بستگی دارد، اما بخشی دیگر به این مطلب بستگی دارد که لباسهایی پوشید که مناسب و برازنده شما باشند و به چشم بیاید.

در ادامه مطلب، پیشنهادهایی در رابطه با داشتن پوشش مناسب ارائه شده است .

  1. پوشش خود را ساده نگه دارید و در لباسهایتان بیش از سه رنگ استفاده نکنید. همچنین تنها از رنگهای مکمل یا همخانواده استفاده نمایید. منظور از رنگهای مکمل همان رنگهای متضاد است. مانند بنفش، زرد یا آبی و نارنجی. منظور از رنگ های همخانواده همان رنگهای نزدیک به هم است مانند زرد و نارنجی.
  2. در صورتی که لباسهایتان روشن است، کفشهایتان نیز روشن باشد و به عکس در صورتی که لباسهای تیره بر تن دارید، کفش شما نیز میبایست تیره باشد.
  3.  شلوار پارچهای میبایست تا بالای پاشنه کفش شما بیاید. قد شلوار بیش از این اندازه، بلند محسوب میگردد. همچنین هنگام راهرفتن شلوار شما نباید أن قدر کوتاه باشد که جورابهایتان از زیر آن معلوم شود. زمانی که می نشینید شلوار شما نباید بیش از چند سانتیمتر بالا برود و به بالای جورابتان برسد.
  4. از پوشیدن لباسهای چروک اکیدأ خودداری نمایید.
  5. از پوشیدن لباسهای دارای لگو و کلمات ناپسند و پرزرق و برق حودداری نمایید.
  6. کت و شلوار خاکستـری و سرمهای با کفش مشکی و کت و شلوار قهوهای و زیتونی با کفش قهوهای ست میشود.
  7. حتما جورابهای سالم و تمیز بپوشید. همچنین در صورت استفاده از لباسهای تیره از جوراب تیره و در صورت استفاده از لباسهای روشن از جوراب روشن استفاده نمای ید.
  8. لباسی که بر تن می کنید میبایست درست به اندازهٔ تن شما باشد. به عنوان مثال شلوار مناسب نباید تیگ و چسبان باشد، بلکه باید درست اندازهتان باشد.
  9. پوشیدن ژاکت، کت و پیراهنهایی که گشاد و شل و ول باشند، شما را کوتـاه قدتر و نامرتبتر نشان میدهند و به عکس لباسهایی که در قسمت کمر تنگ میشود، هیکل شما را متناسبتر نشان میدهند.
  10. رنگ کمربند با رنگ کفش باید یکسان باشد.
  11. استفاده از لباسهای رنگی به شما جذابیت میدهد و لباسهای سر تا پا مشکی لاغرتر و صافتر نشانتان میدهد.
  12. صرفاً خوشرنگبودن لباس کافی نیست. مناسبترین لباس برای شما رنگی دارد که به رنگ پوسٹ، رنگ چشم و رنگ موهایتان میأید.
  13. خانمها نباید در محیطهای رسمی بیش از حد از زیورآلات استفاده کن ند.
  14. از پوشیدن کفشهای خاکی و واکس نخورده خودداری نمایید. آدمهای خوشلباس را از کفش و جورابشان میشناسند. پس، از کفشهایی واکس خورده و مرتب و جورابهای ی که با آن هماهنگ است استفاده کنید
  15. همواره لباسی بپوشید که کاملاً اندازه شما باشد. لباسهای خیلی تنگ یا خیلی گشاد نپوشید، پوشیدن لباسهای بزرگ تنها اندام شما رااغراقآمیزترجلوه میدهند و به هیچ عنوان آن ها را پنهان نمی کنند.
  16. اگر چاق هستید، پارچههای طرحدار نپوشید و بیشتر از رنگهای تیره استفاده ننمایید. لباس های یک رنگ در بالاتنه و پایین تنه شمارا لاغر تر جلوه می دهند.
  17. اگر لاغرید از رنگهای روشن استفاده نمایید، زیرا شما را بزرگترو حجیم تر نشان میدهد. لباسهای یقه بلند، گردن را کوتاه تر می کند.
  18.  لباسهایی با رنگهای متفاوت در بالاتنه و پایین تنه، شما را بلند قدتر نشان میده
  19. لباس با خطوط افقی شما را چاق تروباخطوط عمودی لاغرتر جلوه میدهند.
  20. اگر جزء آن دسته از آقایان هستید که شکم بزرگی دارند، جلیقه یا هر چیزی که روی شکم بیفتد و به آن فشار بیاورد، نپوشید؛ شلوار را روی شکم خود نیاورید؛ لباسهای براق یا روشن نپوشید؛ لباسهای گشاد و تیرهرنگ و ژاکت و شلوار یکرنگ بپوشید.
  21. اگر جزء آن دسته از آقایان هستید که چاق محسوب میشوند، ژاکت اپل دار نپوشید؛ کراوات زرق وبرق دار نزنید؛ دکمه پیراهن را تا انتها و بالا نبندید؛ ساعت باریک به دست نکنید؛ پلیور حجیم و یقهاسکی نپوشید؛ بلوز و پیراهن یقه هفت نپوشید؛ شلوار تنگ نپوشید؛ و از لباس با خطوط عمودی و از لباسهای تیره رنگ استفاده کنید.
  22. رنگ جوراب باید همرنگ یا تیره تر از شلوار باشد.
  23. در نهایت و از همه مهم تر اینکه تناسب اندام خود را حفظ کنید. حفظ تناسب اندام آن قدرها هم که فکر می کنید کار مشکلی نیست. فقط کافی است پرخوری نکنید و در طول هفته حداقل سه بار به مدت یک ساعت و نیم به باشگاه ورزشی بروید.

انسان باید از هر حیث چه ظاهر و چه باطن آراسته باشد.

چخوف

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت